РИМИ И ФОРМУЛИ – книги за поета Кирил Христов и геодезиста акад. Владимир Христов

06.2018

На 14 юни 2018г. в Дома на науката и техниката, ул. „Г.С.Раковски“ № 108 в гр. София се състоя премиерата на книгата „Рими и формули“ с автор Невена Христова.

Книгата се състои от две части, озаглавени „Кирил Христов Бащата“ и „Владимир Христов Синът“ посветени на признатия поет – дядо на авторката и на единствения академик сред българските геодезисти – бащата на авторката.

Събитието бе организирано от Съюза на геодезистите и земеустроителите в България със съдействието на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Беше прочетен поздравителен адрес от името на зам.-председателя на Народното събрание на Република България  Емил Христов, приветствие от съпредседателя на Общобългарска фондация ТАНГРА ТанНакРа Петко Колев и присъствие с приветствие от зам.-министъра на МРРБ Валентин Йовев.

На  събитието присъстваха над 200 души – учени, професори от БАН, геодезисти, студенти,  писатели и поети. Сред тях беше и представителна група от 50 учители, ученици и родителите им от Основно училище „Кирил Христов“ Стара Загора (роден град на Кирил Христов). Децата представиха литературно-музикална програма, народни песни и танци от родния край.

Спомоществователи на книгата са Фондация Проф. Иван-Асен Николов Петков, РЕСАК и Сталкер - КМ ЕООД.

Покана за представянето на книгата „Рими и формули“ pdf